Най-големият син на медийния магнат Рупърт Мърдок – Лахлан Мърдок,

...
 Най-големият син на медийния магнат Рупърт Мърдок – Лахлан Мърдок,
Коментари Харесай

Най-големият син на Рупърт Мърдок поема Fox след сделката с Disney

 Най-големият наследник на медийния магнат Рупърт Мърдок – Лахлан Мърдок, ще поеме оставащата част от от 21st Century Fox, откакто завърши договорката за продажбата на по-голямата част от развлекателните активи на компанията на Walt Disney, оповестява Bloomberg.   Лахлан ще поеме ролята както на основен изпълнителен шеф, по този начин и на ръководител на новата компания, която за момента е наричана New Fox. Рупърт Мърдок ще остане съпредседател дружно със сина си. Джон Налън, който сега е основен финансов шеф на Fox, ще поеме по-широката роля на основен действен шеф.  
До огромна степен предстоящите промени се случват, докато Fox се пробва да завърши договорката си с Disney, която включва продажбата на активи за към 52 милиарда $. Въпросът обаче може и да не се реши скоро. Твърди се, че най-големият американски кабелен конгломерат Comcast подготвя финансиране за евентуална контраоферта за активността на Fox.

Сегашният основен изпълнителен шеф на Fox –Джеймс Мърдок, не трябва споменаван в изказването от сряда. Очаква се той да поеме по друг път след договорката с Disney, преследвайки личните си ползи в области като софтуерни вложения.

Fox се готви за бъдеще без филмовото и телевизионното си студия, както и без кабелни канали като FX и National Geographic. Компанията желае да се концентрира най-много върху Fox News, кабелните си спортни мрежи и локалната телевизия. Заради това и контракти придобиването на седем станции от Sinclair Broadcast Group този месец.

87-годишният Рупърт Мърдок бе в продължение на десетилетия един от най-влиятелните медийни колоси. Бъдещето на множеството му притежания обаче от дълго време бива обсъждано в промишлеността. Макар че договорката с Disney дава на сина му по-малко активи за ръководство, те въпреки всичко включват обилни спортни, развлекателни и новинарски активи.

Лахлан Мърдок е изпълнителен ръководител на Fox от 2015 година На възраст от 46 години до момента той е бил и съпредседател и е заемал редица длъжности в империята на татко си, в това число ръководител на станциите на Fox TV и издател на New York Post.

Fox в момента се пробва да купи и частта от английския оператор на сателитна телевизия Sky, която към момента не има. Comcast обаче даде по-висока оферта за бизнеса предишния месец.
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР